Definitionen af en verdensklasse angriber

Hvad er anatomien af en verdensklasse angriber? Er en “målnæse” noget man er født med, eller er det tillært?

Siden jeg var dreng og løb rundt på B1903’s træningsbaner ved Lyngbyvej har jeg undret mig over disse spørgsmål. Det virkede som om at nogle på holdet bare havde ”instinktet”. De ”bombede” mål ind på stribe. Specielt husker jeg Troels, som nettede op til flere mål i hver kamp. Det var som om at han bare ikke kunne undgå at score mål. Personligt var jeg den der arbejdsomme defensive midtbane type, som kæmpede og erobrede bolde for at aflevere den videre. Her var det hårdt arbejde. Intet vat ladt til ”instinkter” eller andet uhåndgribeligt. Men det var tydeligt at se at angribere som Troels havde ”magien”.  Så hvad er det de kan?  Er de født med en speciel intelligens? Lad os starte med at definere hvad de kan bedre end andre. En stjerneangriber kan:

  • Placere sig på det rigtige sted på det rigtige tidspunkt. Enten står han ved en ”tilfældighed” der hvor bolden lander, eller også tager han det rigtige løb, ved at løbe ind i de rigtige områder så han pludseligt står på den ”blinde” side af forsvarsspilleren.
  • Han er som regel enten en lille og hurtig dribler med super boldkontrol og et lavt tyngdepunkt, såsom Lionel Messi, eller fysisk stor og stærk med lidt langsomere bevægelser, såsom Diego Costa.
  • Han har stor selvtillid og elsker spotlightet.
  • Han kan som regel skærme bolden af. Han kan modtage bolden med ryggen til målet og bringe sig i en fordelagtig position ved en god førstegangsberøring.

En verdensklasses angriber er svær at finde og endnu sværere at beskrive. Det eneste man kan sige med sikkerhed, er at man bare ved det når man ser det. Man kan mærke magien, og man kan se det i deres øjne. Fra Ferenc Puskas, Di Stefano, Eusebio, Gerd Muller og Paolo Rossi til Ian Rush, Jurgen Klinsmann, til Ronaldo, Inzaghi, Messi og Zlatan Ibrahimovic. Du ved det når du ser det. Og det er disse stjerne angribere som afgør kampe, opfylder drømme, bringer glæde til små drengebørn over hele verdenen og huskes over tid. Så tillad mig at dedikere denne side til fænomenet vi kalder verdensklasse angribere.

(Visited 149 times, 1 visits today)